Ubat batuk boleh makan ke?

Kandungan baru 6week. Bahaya ke minum ubat batuk. Smlam makan ubat batuk orang farmasi tu cakap minum 10ml je. 😭 rasa² kacau kandungan tak.?

1 Balas

masa saya jumpa Dr sebab selsema, dia ada ckp, ubat batuk klau ibu mengandung seeloknya jumpa Dr. kalau selsema takpe, tak bahaya sgt. saya tak tahu apa effect dia, tapi kalau Pn sakit apa2 masa mengandung ni, jumpa Dr untuk pengambilan ubat. kdg kita tak tahu dose n kandungan ubat tu effect ke baby atau tidak.