Sekadar luahan hati

Tak minta simpati , nak meluah sebab dah terlampau stress ditambah takde tempat meluah. Suami dah cukup baik dengan anak bini, tapi family amik kesempatan control life kami laki bini. Sebelumni duduk dengan mak sendiri, suami terpaksa ulang alik kerja jauh . Sekarang decide nak pindah tapi mak tak bagi , mak taknak ikut pindah dan taknak duduk dengan anak yang lain . Kita kesian ke suami dan suami terasa hati sampai terpaksa mengalah lagi . Sedih sangat bila tak dapat kehidupan family sendiri yang kita nak , tak dapat jadi isteri yang baik untuk suami , dan sedih sebab family like adikberadik tak faham apa kita rasa tapi mereka boleh tentukan pilihan mereka sendiri. Apa patut saya buat? Pernah depress dan pernah meroyan time pantang disebabkan hal ni , sedih sangat sebab rasa tak berguna dan tersepit antara mak , family dan suami . #pleasehelp

2 Balas

Senang je awak. Kalau awak biar org lain control rumah tangga awak, sampai bila2 pun org lain akan control sbb diorg tahu kelemahan suami isteri mcm mana. So nk x nk u have to stop everything, stop let anybody control ur life. Bincang dgn husband mcm mana. Kalau mak x nk pindah, biar sahaja mak duduk rumah die. Setiap minggu awak balik jenguk mak awak. Kalau mak nk ikut awak pindah, that's a good idea. Kalau mak x nk duduk rumah adik beradik lain pun jgn paksa mak awak sbb org tua adalah x selesa mana2 tu. So the best choice, bincang dgn husband, ckp dgn mak nk ikut atau x. Cukup dah tu. Kalau betul plan nk pindah just bgtau adik beradik yg lain mak ada kt kg, sesiapa yg free jenguk2 lah mak tu. Yg penting awak dah jalankan tanggungjawab as anak cukup lah tu.

9mo ago

thankyouuu for positive advice sis )’:

Ikut suami, dahulukan suami