Masalah Suami

Maaf terpaksa tanya dekat sini sebab taktahu nak meluah pada siapa 😔 Saya telah berkahwin lebih kurang 7 bulan & sekarang tengah pregnant 2nd trimester. Suami saya kantoi layan porn. Dah beberapa kali kantoi. Saya pernah tanya dia. Kenapa buat macamtu sedangkan yang halal dah ada? Akhirnya jadi tak bercakap (gaduh) & dia langsung tak bagi penjelasan. Hanya diamkan diri. Akhirnya berbaik dengan sendiri. Sebab sampai 3-4 hari masing2 tak bercakap. And malam tadi lagi sekali kantoi. Saya rasa kecewa, down, sedih yang teramat. Rasa insecure sangat dengan diri sendiri. Sebab suami dah bosan dengan saya ke sampai dia kena layan benda tu? Saya tak pandai layan suami ke? Tuhan je tahu kecewanya saya. Takut ada yg ingat suami saya gay, tak, dia layan porn biasa bukan porn gay. Kenapa perlu layan benda tu sedangkan bila saya minta “bersama” ada beberapa kali suami menolak. Ada ke isteri dekat sini yang isu sama seperti saya? Dah kahwin pun suami tengok benda tu? Kenapa sampai suami nak layan porn tapi tak layan isteri sendiri bab nafkah batin? Serius saya rasa down sangat. Nak luah taktahu dekat sape sebab benda melibatkan aib rumah tangga. Pendam sendiri sampai taktahu berapa kali dah nangis & sampai rasa nak bercerai dengan suami 😭

19 Balas

Tabiat lelaki terpesona dgn porn mmg x blh kita stop nafsu mereka, unless mereka sendiri yg stop dgn iman .. Mereka perlu rasa sendiri salah pada diri utk hari akhirat. Lelaki perlu juga ada rasa malu menonton berkali kali menggunakan mata. Kita tak blh tolong mereka hanya berdoa utk mereka ada rasa segan supaya tak terpandang kali kedua jika kali pertama tak sengaja. Mata lelaki harus memandang ke bawah apabila melihat dan bertutur dgn perumpuan supaya pandangannye bukan dgn cara yg tdk elok. Itu ujian dunia dan zaman kini semuanye online lg ramai rosak bila guna jln salah. Sis, berdoa dan sis tiada kekurangan berbanding dgn perumpuan lain sbb allah dah bina baik diri sis seadanye sbg perumpuan. Doakan saja utk hubby supaya dia taubat dan doakan utk wanita yg sdg menjual diri tanpa sedar dosa yg membebankan mereka tanpa ilmu. Apabila kita sbg perumpuan membincang topic gini sbb sakit hati secara terbuka bygkan dunia skrg dah rosakkan manusia tdk rasa segan spt dahulu kala sbb teknology mengembang terlalu advance. Sabar sis, harap kita blh ajar dan tanam akhlak yg baik pd bakal genarasi anak muda. Supaya ada rasa tabiat malu utk membincang atau menonton perkara gini kelak. Sewaktu ramadhan kita mengawal utk pahala sesudah ramadhan kita mula balik berdosa sbb manusia

risaunya sy bila rmai kata benda ni biasa....benda Haram dh jadi normalize dlm hidup.. Kita sndri tahu kalau suami dh start layan porn mmg jdi x berminat dh dgn bnda halal ni, jdi ketagih nk yg Haram je... mohon sgt masing2 ikhtiarkan suami yg layan porn ni bg hilang ketagih tu .. sy risau kedepan2 boleh berlaku sumbang mahram ayah Dan anak bila syaitan dh buat kerja apa2 pun boleh jdi.... lagi2 yg anak anak perempuan.... xmau kt ibu anak yg jdi mangsa... moga Allah bantu sis semua ya .. untuk sis yg meluahkan sy harap boleh bawah bincang, spend time Masa dgn Laine aktiviti smpai dia penat xda msa nk fikir porn, jgn bg dia free time dduk sorg2... nnt anak dh lahir bg dia sibuk dgn bantu mandikan, tukar pampers, bg susu mlm2 kt anak. biar dia penat, xckup rehat xde msa free lgsung nk Lyn porn 🤣 suami Sy sjk sy pregnant yg ke 2 ni sy pass trus kt dia handle anak sulung Kmi 3 tahun yg tgh melasak. mmg dia xde masa lgsung nk main game.. PC duk ada saja x prnah nk boleh buka main game dh...anak pulak mmg rapat dgn dia, balik kerja trus cari bapaknya smpai tdo skali la...sy yg bnyk me time skrg 🤣🤣🤣

suami layan porn ni sebenar nya x normal tau. bukan x normal sbb die gay ke ape tau. tpi sbb die akn ada satu imagination yg tinggi. so bila die x dpt mcm apa yg die tgok dri pasangan tu, sbb dia akn rasa x puas. awk tau la kan dlm porn ni mcm2 jenis cara ada kan . thats why dia rasa lagi seronok tgok porn. lps tu kena communicate. and kena terangkan dkt dia tgok porn ni haram. ape tah lagi kalau die onani. kalau die bayang kn org lain masa bersama dgn awk pon berdosa. bincang masa lepas solat jemaah sama2. tanya dulu, lps tu balik kn situation tu dgn dia, cuba kalau awk pulak yg tgok porn tu, dia rasa ape pulak. dia ada as suami, tpi awk lebih pilih utk tgok porn nak lps kan nafsu awk dri bersama dgn dia, apa dia rasa. seronok ke kecewa ke gembira ke. bincang elok2. and sye suggest awk utk tgok dkt ig kamaliakamal, ebook berhenti onani. dlm tu ade cara dia. and ramai yg berjaya stop watching porn n onani bila baca ebook tu.

2y ago

mmg bukan sng nak berhenti. tapi atleast nmpk perubahan ke arah yg baik. mybe sblm ni hari2 tgok. mana tau lps baca ebook tu jadi 5kali seminggu ke. and makin berkurang lps2 tu. bukan amek masa sehari terus berkurang. ade yg amek masa 5 6 bulan. tapi atleast kite nmpk progress kan. try baca, and u will know how good is the book. bukan takat lelaki je, yg hat perempuan pon ade ketagihan tgok porn. and dlm tu byk kes reality dri perempuan n lelaki. and we as a wife pon boleh ajak, husband puasa. isnin and khamis. or buat puasa ganti. mybe yg masa2 kecik ade tertinggal kan. bukan kata sye baik x. sbb sye sendiri pnh ada dlm kasut tt, kasut awk. cuma sye jenis tegas. sye pesan incase sye tangkap lagi, lps ni kite pg pejabat agama. and bgi die imagine, kalau situation tu berbalik dkt die. atleast kite ade usaha utk partner kite tgl kn benda2 mcm tu. xkn awk nak hidup dgn perasaan kecewa mcm ni seumur hidup kan. sbb lama2 nikmat nak bersama tu akan hilang, kite sekadar nak tunaikan tanggungj

Dulu husb saya macam husb sis. Jenis saya, suka gaduh dulu drpd bincang but one day, bila saya tengok macam berterusan, saya open up dgn dia. 1st jawapan dia, dia takut. Takut in case membahayakan pregnancy saya sbb saya pernah pregnant, tak perasan and keguguran. 2nd, kawan² husb bantai nasihatkan jangan bersama sbb pregnancy masih awal. Apa yg saya buat, mmg memula tu kita down sbb igt kita yg prob ke, something wrong with our body ke kan? Sis cuba bawak berbincang dulu. Ajak dia duduk. Explain dkt dia. Macam saya, saya cakap directly depan muka dia yg saya mampu and pregnancy saya tak berisiko kalini. Asalkan 1st trimester, buang luar. 2nd and 3rd buanglah dalam. Jgn risau, itu kita yg control. Cakap dgn dia macam tu. Or else, sis henyak je husb sis. Dia reject ke apa ke, itu hal no 2. Jgn tggu dia mntk, sis bg je. Kalau kerap sgt reject, baru sis mengalah and igtkan dia psl dosa dan haram layan porn.

2y ago

Dalam kes saya ni, saya tak rasa puncanya suami tak berani nak bersama sebab saya pregnant. Sebab banyak kali saya yang mulakan dulu, dan ada juga share dekat dia few articles tentang hubungan seks semasa pregnant ni. Suami tetap sama. Menolak ajakan saya untuk bersama. Ketagihan porno tu buat dia tak bernafsu dengan saya 😔

Sama mcm suami sy sis. Masa pregnant sy malas nk fikir benda yg menyakitkan hati tu sis sbb sy bawa baby, sy x nk effect pd baby. Alhamdulillah tumbesaran baby sy normal. Sis, benda mcmni kalau nak mengadu kena mengadu pd kadi/pejabat agama. Diorg akan panggil kaunseling. Itupun kalau suami sis nk pergi. Suami kita lyn porn. Jd dh tentulah bukan salah kita. Porn ni pilihan. Dia pilih porn @ kita? Kita boleh mengadu kt mahkamah minta utk berpisah cthnya. Itu tabiat buruk dia yg mnybbkn keruntuhan rumah tangga jd dia kena terimalah akibat perbuatan dia tu. Susah org mcmni nk berubah. Kalau berubah pun sekejap je lpstu buat lagi & lagi. Meluat sy dibuatnya. Ada je lelaki kt luar sana yg baik & tahu hargai kita. Cuma kita je x tahu kan. Mungkin kita salah jodoh. Suami kita pun x boleh nk berubah bila hidup dgn kita. Duduk lah di mana kita dihargai bukan diperlukan..

Bg sy perkara ni stu kebiasaan kot.. sbb selalu citer lbih kurang mcni dlm hal mslh umah tangga.. bila lelaki terlampau kerap lyn porn n melancap mmg kurang bernafsu seks dengan pasangan…puan la kena main peranan.. bila dia tgok porn.. puan ckp nk tgok juga! Mesti air muka dia berubah sbb dia pon segan nk tgok gn puan.. bukn niat mmg nk tgok kn tpi acah2 kt dpn dia.. xelok pon🤣 tgh preg kn krg tbawa ke anak nti ksian baby… Selebihnya puan berdoa… pada yg Atas… berdoa agak hatinya jemu dan tawar dalam melayan citer citer porn ni kena tnye aksi apa yg dia suka lyn jela asalkan xmelanggari hukum agama..

2y ago

Suami tak tengok depan saya. Dia tengok masa saya takda dengan dia. Kantoi dengan saya pun sebab saya check history google search dia. Bukan kantoi sebab tengok depan saya. Kiranya dia tengok sembunyi2.

ntah lah nok.. laki mak pon tgk porn. mak dulu pon tgk tapi xsampai seminit, xboleh go sebab nampak naw berlakon lebih. hakikatnya, sex xmcm porn pon HAHAHA org yg tgk ni, dia mcm..ada keinginan untuk tgk dan tgk. sebab dia xjemu atau xrasa benda tu membosankan untuk dia. saya xtgk sebab rasa merepek. laki saya tgk tpi makin jarang, sebab saya pon maleh nak melayan porn dia hahahaha. Sebab saya selalu terang kat dia, kalau nak samakan porn dengan sex life kita, memang lain lah. diaorang dibayar untuk berlakon mcm sedap sangat, menjerit mcm suka sangat. padahal.. 😂

2y ago

pornstar tu sblm belakon mkn viagra dlu. sbb tu nmpk mcm tu. cube tgok behind the scene porn tu, knon tgh2 sedap kena cut 😂 kalau dlm real life tgh sedap tu kena cut, mau gaduh seminggu.

Ingat saya je ada masalah ni. Dari awal kawen dah kantoi. Dulu saya selalu marah dia dan tanya kenapa dia tengok. Dia tak dapat bagi jawapan. Cuma boleh janji tak buat lagi. Tapi buat juga lagi. Sekarang dah 10 tahun pun kawen. Ada juga kadang kantoi dia tengok gambar perempuan sexy2. Dah malas nak ambil tahu. Nanti sakit hati. Nak kata tak layan, layan je. Lantak dia lah 😌

Cuba ajak bincng. Pergi kursus kaunseling perkahwinan. Key dlm rumahtangga ni KOMUNIKASI. Komunikasi out, mcm2 boleh jadi. Dan jgn biarkan tak selesai berhari2. Kene firm jgn biar jadi barah. Kita kahwin ni nak cari lubuk pahala bukan biar dlm lubuk dosa. Sama2 bantu. Smoga dipermudahkn urusan puan. Kuatkan semangat ya. Cari solusi cepat2.

Sekurang2 nya xada perempuan lain 😥Berpeluk bgai,, klau sy pulakkk, suami kantoi curang ngn bdk tmpt kje, bdk tu pon sy knal... Now kne tnggu abis pantang ,, settle pejabat agama.. Klau sy jumpe perempuan tu... Jatuh talakkkk time tu jgakkk😭 perkahwinan tak sampai setahun lagi... ADAKAH NI SALAH 1 PEMBAWAKAN BUDAK?

2y ago

awk silap kalau nak kata sekurang nya dia xde perempuan lain. sbb porn boleh lead ke arah mkn luar, bila dia x puas dgn layanan kite, x sama mcm yg die tgok dkt dlm porn tu. kes awk lain, kes tt lain. curang tu kalau 1 xlayan mmg x jadi. bagus kantoi awal, dri anak dh berderet esok tau2 die ade perempuan lain lagi sakit hati. sakit hati 1 hal, nak tanggung anak2 yg ramai tu satu hal. kalau die jenis bertanggungjawab x pa jugak, buat nye die jenis culas, nafkah x bagi, ape sume x bagi. lagi pening pale kite ni. bwk semua bukti awk ade yg mengata kan husband tu curang, utk support tuntutan awk. and jgn lupa buat tuntutan nafkah, hadanah, harta sepencarian, hak penjagaan anak. curang bukan simptom pembawakkan budak. kalau awk x mengandung pon boleh jadi curang tu kalau die nak. kalau sye, sye pegi jumpa perempuan tu, jatuh talak, jatuh la. semoga urusan awk dipermudahkan.