Baby baru 3m ++ tapi mengandung lagi..tolongggggg

Saya serba salah sebab suami suruh cuci,katanya tak mampu utk byr pengasuh kemudian hari sbb tanggungan kini hampir rm1500 tiap bulan utk pengasuh dan taski anak2 seramai 3 org,malahan previous baby baru menjangkau 3bulan lebih. Saya belum berkesempatan utk ikat atau implant krn doc nak bagi appointment lain sbb mase tu saya svd deliver jadi tak bole terus ikat..nak pakai implant pulak kena appointment dulu,last2 sangkut. Saya nak baby ni tapi keadaan kesihatan n badan tak izinkan,ade darah tinggi dan hampir 5bulan akan morning sickness teruk sampaikan prrvious pregnancy saya ditahan di wad hospital kerana tidak bole makan atau minum,akan muntah semula sampai buah pinggang kecut. Allah je tau sakit hati dan serba salah saya dgn keputusan suami suruh cuci kandungan ni.

52 Balas

Jgn cuci. Percaya pada rezeki. Rezeki utk anak2 ada. InshaAllah. Yakin, usaha, tawakkal. Ramai org diluar sana yg inginkan anak, tapi tidak diberikan rezeki utk menjadi ibu bapa lagi. Allah beri rezeki, dgn hadirnya lagi zuriat yg kedua ni. Kerana Allah tahu bila waktu yg terbaik. Terima lah anak ini, Letak kepercayaan pd Allah. InshaaAllah dgn itu menjadi asbab Allah hadirkan rezeki yg tidak putus2 utk sis dan suami. Boleh jadi suami dinaikkan pangkat, diberikan peluang kerja yg lebih baik dan gaji lebih tinggi atau yg lain. Bersangka baik, berfikiran positif. Blh jd, anak ini anak yg baik soleh/solehah yg dpt bawa kebaikan di akhirat kelak. Ini adalah amanah Allah. Jaga la dgn penuh kasih sayang.