Saya dah start kerja boleh tak mummy2 bagi saranan pasal botol sebelum itu mummy kena baca dulu👇🏻

Saya semalam dah Start kerja tapi anak saya tak isap susu botol walaupun susu dalam botol tu susu saya sendiri ,setiap kali saya kerja saya teringat anak saya sebab tak nak isap susu botol walaupun susu badan saya sendiri ,pengasuh anak saya akan call saya,anak saya mengamuk sebab tknak isap susu botol saya balik sekejap dan saya kena bagi susu saya dekat baby saya dan anak saya berumur 2 bulan lebih Mom2 boleh bagthu ada tak setengah baby akan macam dan berapa lama, adakah baby saya takkan isap susu botol

3 Balas

selalunye, sebulan sebelum kerja kena start prektis bagi susu botol kt baby supaya dia biasa dgn putinv botol tu..ada jugak baby memilih botol, jadi kena keluar modal utk test botol & puting yg sesuai.yang penting kena kentalkan hati bila anak nangis.babysitter yg berpengalaman selalu ok je pujuk baby.kalau boleh time cuti, minta suami yg susukan utk prektis botol tu.kalau ibu yg bg botol, mmg baby susah nk accept.inshaAllah, semoga dipermudahkan urusan awak & baby💕

nipple confuse la tu. awk dah tahu awk akan start kerja bila kan, awk ada ajar baby awk minum botol tak

Moga di permudahkan puan.