Beli barang anak lambat tu bagus?

Saya selalu dengar org cakap, beli barang baby biar masa kandungan dah 7bulan ke atas. Rata rata yg saya jmpa pesan benda sama. Saya pun hampirr nak follow sampailah saya tengok sepupu sendiri terbersalin masa 7bulan 1 week mcm gitu usia kandungan. Baby pramatang. Imagine dia xde beli satu barang apa lagi kecuali baju baby 5-6 helai saja. Memang jenuh dan kelam kabut. Dah bersalin barangan berpantang boleh kata 0. Pad bersalin pun x sempat beli sbb emergency caesar. Yelah dia follow konon kata 7m above baru start beli barang bersalin. Dia mmg kata menyesal follow sgt. Better dari 5bulan hamil tu slowly beli apa yg penting. Saya pun trauma tengok kes dia terus beli barangan baby, berpantang sikit sikit dari 4bulan lebih ?

2 Balas

Beli brg baby start 5 bln sampai 6 bln. 7 bln dah siap paling yg pnting. Nurse pesan kt x tau apa jd make sure 7 bln dah ready brg

Tulah.. mentua sy tk hbs² ckap awal lg awal lg.. sy ni mmg bru 6bulan seminggu tp tkslh kot nk prepare awal kan.. hmm