tak minum susu

hi..saya sekarang hamil 3bulan..dari mula mengandung saya dah try minum macam2 jenis susu sebab doc sarankan minum susu biasa atau soya..tapi dua2 saya takleh minum..mesti minum akan muntah sampai longlai..ada tak makanan atau minuman lain yang boleh gantikan dengan susu?

2 Balas

Sy minum susu HL yg rendah lemak sis.. yg kotak tu.. ada 3 perisa.. susu , coklat n strawberry.. hb pn ok.. ni tunggu masa je nk bersalin

2y ago

sy dah minum susu hl tuu..tiga2 tak boleh jugak..muntah semua

Nak senang ambil terus pil calcium. Kalau makanan boleh try yogurt, cheese, kekacang, soya

2y ago

Supplement tambahan calcium. Boleh pergi je mana mana farmasi, tanya nak pil calcium. Banyakk jenis ada, caltrate, blackmores, abbott. Cuba tanya yg jenis pil size kecik sbb mostly size dia besar, takut takleh telan macam saya nanti kena potong 😂