Obimin + Iberet

Saya sekarang 6 bulan. Tapi HB masih rendah. Tak naik2. Doc suruh consume Iberet. Takde masalah ke consume Iberet sekali dgn Obimin?

17 Balas

iberet kedua tertinggi mengandungi iron., manakala obimin paling terendah mengandungi iron., ikut pada tekak jugak, yg mana boleh telan 😂 kadang tak semua org boleh makan, dia jadi mual

mkn salah satu je sis. xsilap saya kandungan iberet lagi tinggi dari obimin. saya dulu pun x ok HB, pastu doc suruh tuka mkn iberet. kalau nak better, doc suggest mkn iberet dgn jus oren.

Kalau Sy, 28w hb 13.5 alhamdulillah. Makan obimin bila perut kosg pagi2. Lpas 2 jam bru mkn. Bru vitamin serap btul.

Zincofer..hb cpt naik..tp kalau ada alahan mual dan pening mmg diorg akan tukar ke iberet..mcm dgn sya

Iberet 1biji pagi sebelum makan. 1biji malam sebelum tido. Mkn dgn vitamin c. Hb maintain 12

sy xleh mkn obimin . skit kple , mual , beli iberet mkn baru ok smpai skrg . 27w

Saya zincofer tak serasi. Iberet pun tak serasi. Makan maltafore baru hb naik

Saya Makan Zincofer Baru Hb Naik .. Kalau Obimin , Hb Susah Nak Naik ..

saya consume iberet je sis. minum dgn air masam2 sebelum tidur.

satu je. klau iberet dia bagi ,maksudnya doc suruh tukar la tu