Baby kecil kena paksa bersalin 5/9 ni

Saya sekarang 36week, due 19/9 tapi doc cakap akan kne induce 5/9 ni dengan alasan baby kecil. Ada mommy mcm sya tak ? Kenapa ek baby kecil kne induce cepat ?

5 Balas

Sy kena induce 37w sbb baby kecik..due date 4/9 serah diri 16/08..masa scan 36w berat baby 2.2kg..doktor bgtau baby growth slow so better membesar dekat luar..takut placenta tak dapat bekalkan nutrient tuk baby..

1y ago

smalh kte.sya pun kne srah dri awl sptutnye due 27.9 tpi kne include 5.9.ank pun kcil dlm kndungan.dr sruh bersalin awl tkut bby lmas agpun ank sblum ni mningal dlm perut.

Sye pun risau jugak, time 34w5d sye scan kt hosp berat baby bru 2kg. Size perut baby pun kecik 32w, risau sgt kalau kene bersalin awal...

1y ago

Btul tu.sye pun risau. Sepatutnye dah 34w ni berat baby kene 2.2kg, tpi bru 2kg, next checkup bru doc inform same de kene bersalin awal or dorg bg tempoh smpai due, sbb sye tkde gdm or lain2, risau jugakkk .harap urusan kite dipermudahkan.

sbb kemungkinan besar uri ada mslh, cth tak dapat salur darah dan nutrisi pd bby sepenuhnya. so lebih baik bby membesar di luar.

1y ago

saiz uri sama, cuma tak berapa elok. kndungan tak ckup zat. better mmbsr kat luar dgn bntuan ubatan

takut bby ada mslh dlm menerima nutrisi. mungkin ada mslh dgn uri, tali pusat atau aliran darah ibu

1y ago

depends pd doc. biasanya doc akan jelaskan pd pesakit kemungkinna yg ada

baby berat brape sis?sy baby kecil jgk 2.4 msa scan 38w..due 5/9 esok kna jmpa pakar

1y ago

Saya 36week berat baby 2.4kg . Kne paksa bersalin tak sis ?