MINUM AIR GULA SEBELUM PUASA

Saya sekarang 24w 4d..tarikh minum air gula saya 4/4.iaitu 28w nanti.sy dah tny nurse, dia tetap kata tak boleh sebelum puasa.saya kira sebelum puasa,25 w & 26 w. Ada tak mumy dlm ni mnum time 24@25@26w?

15 Balas

sy minum air gula kali kedua masa 24 weeks boleh je, kalao tggu 28 weeks mmg time ramadhan lah 😅 sbb minum air gula disarankan 24-28 weeks kata doktor. result alhandulillah ok normal, result gula 5.2 lpz dua jam minom air gula. dulu kali pertama result gula masa 12 weeks dpt 6.2 pon normal

saya pun minum kali kedua masa puasa. masa tu 27minggu. tak kisah pun. sebab untuk kebaikan diri sendiri dan baby dalam kandungan juga. nanti ganti je balik.

2y ago

samalah saya pun bulan puasa juga kena minum kali kedua,harap2 xsangkutlah

erm nampakny nurse sy tetap dgn pendirianny..huhuu..jenuh mintak mnum awal, tetap x boleh.x accurate kata nya..🙃 ikut je laaa...

Saya hari tu 14w minum dah sbb ada risiko, ni repeat lagi 2nd time 24w, lagi pun brat naik bnyak, kdg dia ikut KK jugak sis

sy minum time 23week sebab berat bertambah mendadak 3kg dlm sebulan. 2minggu lg nk cek bsp pg ke mlm.huhu

saya dah settle air gula kali ke 2 harinie 28 weeks...and result alhamdulilah tak sangkut☺️

2y ago

tahniahhh.sy seram plak takut jugak klu sangkut.yela.lepas kali pertama belum tentu lepas kali kdua.kan.

🙋🏻‍♀️Saya minum sebelum puasa nnt 22/3, waktu 24w+. 2nd time minum air gula 😁

Sy 7hb bru ni, pas minum air gula yg kedua... Msa kandungan 25w4d..

Sy mnum wktu 16w n repeat lg 24w. Alhamdulillah tk sangkut.

Saya 27w.. ngam2 first day puasa kena minum air gula.

2y ago

Skang ni, alhamdulillah bby gerak ok je... 1st puasa nk scan, so rsanya sy xpuasa.. Tkut bby kurang gerak plak...