Minum air gula

Assalamualaikum.. ada yg pngalaman mnum i gula... sy first time nk kena minum.. bila kena puasa, spanjanh puasa tu klu mnum air masak tak pe ke?? Akn ganggu result tak nnti???

4 Balas

KK di tempat sy suruh start puasa pukul 8pm. Last meal sebelum pukul 8pm. Minuman manis, susu, makanan langsung x boleh. Cuma air kosong sahaja. Bila pg da pergi klinik, da ambik darah 1st tu, in between 2 jam, x boleh langsung ambik air kosong, kena tahan sampai 2 jam dan lepas ambik darah 2nd time tu, br la boleh makan n minum. Tp sy dgr KK tempat lain2, ada perbezaan sikit. Cuba awak tanya nurse tmpt awak.

Depends on tempat kot. Macam saya start puasa 12am. Sepanjang sampai habis amik darah yg kedua tu boleh minum air masak sahaja. In between amik darah 1st dgn 2nd pun takde masalah nak minum air kosong kat tempat saya

Kk kat tempat saya x bg minum air kosong 😅

depends pd tempat