Berat naik

Saya sekarang 23minggu 5 hari tapi kat KK cakap berat banyak naik. Macam mana nak control berat badan.

5 Balas

mgkin boleh tukarkan cara pemakanan. contohnya mcm sy dulu kalau breakfast intead of makan roti gardenia putih tu, sy tuka ke roti gardenia yg plastik purple tu. then sapu nipis coklat spread dan letak avacado sikit. sedapp dan kenyang lebih lama

sama macam saya, 2 minggu dah naik 2kilo lebih.. nurse bagitahu kurangkan manis, banyak minum air masak

1) Kurangkan makan manis2 2) makan sikit2 tapi kerap .

Suku suku separuh. Mkn Sikit2 tp kerap.

Kene kawal pemakanan je