Susah naik berat badan bayi 5 bulan

Anak aktif tapi susu badan sepenuhnya tidak guna botol susu tapi susah naik berat badan. Macam mana nak naikkan berat badan anak . Setiap bulan sama je jumlah naik berat

3 Balas

tak kisah pun sama je jumlah naik berat, asalkan naik, asalkan masih dalam line putih.. kalau menyusu badan sepenuhnya, boleh check breast penuh sangat tak masa menyusu tu.. seeloknya menyusu dengan breast yg kurang penuh, supaya susu tak cair, bukan minum foremilk sahaja, tp baby minum hindmilk yg lebih berlemak juga..

naik berapa?, tapi still dlm graf n misi tak kata apa kan?, kalau ni okay je, lagipun dia pun tgh aktif.

try makan yogurt dan minum susu. saya amalkan dari dulu. syukur berat baby naik