Puasa ketika 20 minggu

Saya sekarang 20 weeks. Minggu lepas dah boleh rasa pergerakan baby. Hari2 boleh rasa even x kuat. Saya puasa mcm biasa starting selasa smpai hari ni tapi start semalam dah tak rasa pergerakan baby the whole day. Takut punya pasal terus pergi klinik awal pagi tadi. Alhamdulillah baby okay. Cuma ni 1st pregnancy so tak tahu tahap ketahanan jadi suami suruh alternate puasa. 😊

2 Balas

kalau pikir anak dalam kandungan nk membesar.. tak bole puasa sebenarnye.. sbb kalau badan kite ke tekak kite tahan skali pon.. baby kt dalam tu perlukan zat2 ape yg kite makan dan minum.. bila baby dh kurang gerak tu die dh lemah..

sy 20w xpuasa. start semalam selsema bdn pnas tp suhu 36 je. pergerakan bby sy rse aktif ptg ke mlm je. kalau pg tgh hri mmg xrse apa

3y ago

pgi kalau lps mkn je aktif. lps tu snyap.. masa first day puasa tu smpai 11pgi pstu rse xsdp bdan haus sngt. bila minum je terus rse bby kick.. kejap je pastu syp balik