Saiz kantung tak seiring usia kandungan

Saya scan masa 6w. Kantung saiz 4w. After 2w saya scan lagi. Kantung membesar sedikit je. Normal ke? Heartbeat semua takde. Patut minggu ni dah 8w tapi size kantung 5w je. 1st time jadi cm ni, sebelum2 ni tak pernah. Boleh jadi ke sebab perut dah makin banyak lemak jadi susah nk nampak.

4 Balas

Pn jgn risau sye kes period seminggu 2 lewat(irregular) . Beza 2 mgu dgn kiraan tarikh last period. Asalnye 12 week lebih tp bila scan semula kt ppum doc kate br 10 week ikut saiz baby. So lari 2 mgu xde pape pun 👌

Kesian lemak di perut. Walau tebal mana pun lemak tu, ultrasound tetap nmpk mcm biasa. Period regular x? Klu irregular is normal. Nk lg kepastian request dktr utk scan ikut bawah.

sian lemak hihi..xde la sy lg la lemak berlambak kt perut scan kena angkat prut ber lemak tu dulu🤭..xpe SIS tggu semiggu dia lg scan semula

Sy preg klau ikut 7w4d tapi bila scan 6w4d.. jantung bby dah nampak.. kantung x bulat.. normal ke mcm tu?

2y ago

normal puan..sy masa baru2 ni pun mcm tu. In Shaa Allah semua akan baik2 sj