36 minggu 4 hari baby masih breech (songsang)

😞saya risau sngt, dh 36 minggu 4 hari baby masih tak pusing, kepala dia masih di atas sejak 31 minggu hari tu, ada tak mummy yg berpengalaman macm ni, 😩 tolong share, due saya bulan 9 ni, tapi dr KK dh hantr email dkt hospital, skrng tunggu hospital call je, atau email balik, maybe jumpa pakar kot, sy dh buat senaman semua dh try pelbagai cara tapi kepala dia masih tegak diatas, boleh rasa lagi kepala dia bulat Bulat kecik je😭

1 Balas

sama mcm kess sya.. babys sonsang dari 30weeks…doktr decide tunggu smpai 35weeks untuk pusing smula…jdi masa 36weeks scan baby dh pusing…pastu tiba2 37weeks5day baby sonsang smula..doktr buat surat untuk proceed ecv pusingkn baby under pakar pada 37weeks6day..tapi tak berjaya pusing pastu esoknya terus proceed emergency caeser sebb takut baby pecah air ketuban sebelum due…soo awak jgn risau nnti 37weeks kalau baby still tk pusing kk akan buat surat untuk proses ecv..tapi satu jaa nk bgitau proses tu sakit gila2…huhuhu

9mo ago

Ramai sngt kata sakit, yaAllah tak kuat sy dngr pun dh takut, mohon sngt dia pusing sy nak bersalin normal, tapi terserah juga asalkan dia selamat😭🤲🏻