34 weeks pregnant.

Saya risau sekarang kepala bby masih tak berada di bawah 😭 Air ketuban doc kata byk. Dlm fikiran sy mcm mcm 😭 saya gdm on diet. Risauuu

5 Balas

bole try tips2 kt internet sis.. skrng sy 31w, duk ckp ngn baby turun kepala ke bawah.. mama nak bersalin normal 😂 sbb pengalaman 1st anak songsang, huhu plan czer terus.. n sy ada kencing manis.. huhu.. kali ni kalau boleh nak normal.. minggu depan baru jumpa pakar.. dulu x de pengalaman plus tak cari ilmu pregnancy.. huhu.. ni kalau 32w ke 36w baby x turun kepala mmg nak urut la kalau boleh.. tk pun exercise, sujud..

9mo ago

terima kasih sis share, akan diusahakan buat exersise ❤️🫰🏻

Hi sis, sy pn bby sblm ni mcm ni, kerap2 ckp ngan bby, bykkan bedrest, nanti baby akan pusing. masih ada masa lg 2 mggu tu sis, doc pakar sy ckp la. utk air ketuban, elakkan makan buah berair mcm tembikai, pastu kurangkan air manis, bykkan air kosong. moga dipermudahkan urusan ❤️

Macam mana nak tau ya baby melintang ke atau dah turun ke bawah? Sebab saya scan di kk, mereka check jantung baby je. Saya dah risau juga sebab sya skrg 34 weeks tapi sya tak pasti baby dah turun ke bawah belum. Saya nak bersalin normal kalau boleh

9mo ago

Saya rasa puan boleh cuba check dekat swasta juga , puan . Untuk kita check kedudukan bayi . Biasa saya buat detail scan sahaja. 😊

hi sis.. sy bru cek aritu masuk 33w nurse ckp kepala dkt atas.. tp jgn risau selagi blm 36w katanya.. sbab baby masie pusing² kedudukan lg time nie..

saya 33 weeks .bby masih melintang ..sy pun gdm on diet