Baby (28week)

Saya risau. Nak kira gerakkan baby, baby kurang gerak. Kadang, lambat gerak. Saya pergi ospital, doktor cakap.. jantung & gerakkan baby dalam kandungan ok.. normal.. Tapi kenapa baby saya slow je gerakkan sejak 28week ni? Sebelum ni ok je.. Ada yg cakap baby mungkin suka tido.. tapi saya tak tahu nak percaya ke macam mana.. saya risau.. #ingintahu

16 Balas

sama .. sy 28week memang kurang gerak.. tp masuk je 29week tiba2 aktif lain macam. risau pulak .. kalau dia senyap sy akan tekan lembut perut supaya dia ada gerak.. dapat rasa gerak kejap pun ok dah .. sabar ye sis

2y ago

betul.. saya pun cuba gosok²lembut pada perut.. Alhamdulillah respon.. cuma saya risau.. baby saya tak aktif ke..