Bekerja semasa mengandung

Saya rasa sy mahu bekerja kerana ingin membantu suami. Kerja bahagian kitchen grill & steambot, Chef assistant. Kerja x lasak sgt tapi berdiri lama. Tugas masak masakan simple shj, potong sayur, buah, ayam dan daging. Ada risiko apa2 x dgn janin yg berusia 13 minggu ni? Setakat ni sy takda apa2 simptom yg membahayakan lagi. Dah check janin pun sihat. Apa pandangan mommies ya pasal ibu mgndung yang bekerja dalam bidang mcm ni? Sbb hrini sy nak interview. Tolong bagi pendapat yaa.

3 Balas

Depends orang jugak sis. Kalau ada history gugur cuba la elakkan. Klu mmg jenis lasak takpe kot. Tapi majikan nak ambik ke org tengah pregnant. Sy pun nak tukar kerja tapi kne postpone dlu sbb susah nk dpt tempat yg terima org pregnant.

u kena clarify dgn majikan sama ada dia nk ambil pkerja sdg pregnant or tak. sbb klu u tak inform and if apa2 jd pd awk majikan xnk bertanggungjawab. klu majikan ok, dptkn black and white sblm kerja.

sy dlu kje sales assistant..mmg bdiri je.. gugur.. ikut badan dan rezeki sis.