Hi parents. Isteri sy alah mkanan brsambal, apa masakan yg patut sy blajar yg bleh menaikkan selera?

Kami sedang menanti anak 1st kami, berusia 9 minggu+, isteri mula ada alahan pd bau masakan bersambal. Jd sy cuba untuk blajar masak menu yg lebih simple n sihat mcm sup ayam/daging. Mohon nasihat n pendapat nk masak apa lg yg menarik n selamat untuk ibu mengandung. Terima kasih moms/dads smua. 🥰 #FirstTimeDad #BeginnerCook

2 Balas

Sy pun waktu alahan sangat anti dengan sambal sebab bau menusuk hidung dan berminyak. Geram je tengok sambal rasa nak campak jauh2 haha. Cuba masak creamy tomyam makan dengan bihun atau sup soto dimakan dengan nasi impit. Lagi bagus kalau dapat kurangkan penggunaan minyak

elakkan masakan bersambal blh cuba lauk lain.. yg penting kena pksa jgk mkn.. nutrsisi sgt penting utk ibu dan anak.. bnykkan mkn yg berkhasiat kurangkan fastfood..