Breastfeeding Problem

Saya rasa my lil girl. 7weeks tak suka breastfeed on left breast. Dia mcm marah sangat kalau flow breastmilk terlalu laju. Ada terbaca pasal oversupply breastmilk dan punca oversupply sb pump. Soalan sy, kalau sy nak buat stock susu before kerja. Adakah akan buat breastmilk jadi oversupply?

1 Balas

kalau pam masa dalam pantang, memang akan oversupply. mcm saya. sy tpaksa slow down pump skrg. sy pump sbb dulu lambat nak ade susu. 2 mgu still 1 onz. time tu anak kuat mnyusu. skrg dah 2months lebeh, mmg penuh peti😅.. x best jugak oversupply sbb jaga ebm tu leceh.