Breastfeeding

Hi mommies, boleh share tak cara utk slowkn flow susu . Susu sy bnyk and laju smpai bby marah. Dh try marmet n pam tp sama. Sy ad baca yg mungkin sy dh jd oversupply. Skrg sy hnya marmet and stop pam susu . Bby bru sebulan, kesian dia. 😔#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom #breastfeeding #breastfeeding

2 Balas

kalau awk direct feeding xyah pam. tp kalau awk nak simpan stock susu. awk kurangkn waktu pam. aah awk dh oversupply. tp anak baru sebulan kan. rasanya breast awk tgh nak adapt lg tu. nanti lama2 dia akan ikut by demand and supply.

5mo ago

Itulaa , sy pun jd stress bila tgk anak struggle , skrg sy try stop pam and cuba marmet je if rasa penuh. Hopefully berkesan la . Ksian tgk anak lapar tp struggle nk df. But slowly berkurang and mcm awk ckp breast tgh slowly adapt lg. Take time la kan. Stock bnyk sngt dh awk penuh peti ais 🥹 thank you share tau 🥰

Sy guna botol heorshe/dr browns, elok flow utk newborn. Tak laju mcm botol lain (I.e Hegen/tommy)

5mo ago

Thank you share🥰 , skrg sy mmg direct feed je xsmpat nk bg ebm sbb dh oversupply kan. Prnh bagi ebm masa ada appointment kt klinik, bby xde masalah nk minum sbb sy control ketinggian botol, cuma bila df je flow laju. 🥺