pengalaman

saya prnh mngalami kguguran 2kli.. first baby 7weeks doc trpksa cuci.. 2nd baby 11 weeks gugur normal .kdua2xnya x nmpk baby hnya kantung shaja .. kantung pon x mmbesar... mmng sedih yg amat.. sya slhkan diri sy sbb x jga baby lh.mmng murung ... suami tngkan sy yg bkn slh sya dh takdir , hnya mmpu brserah sja.. redha ngan ketentuan ALLAH ..lpas dh 2 kli gugur tu .. nk kta degil pon ade jg .. hehehe.. lpas dh 8 bulan .. alhamdulillah .. sya mngandung .. dh msuk 13 w2d..kli nie scan baby nmpk dh.. besar tul die.. Alhamdullilah..duk kat umah je.. smua yg kite jalani adalah ujian ALLAH .. mmng sedih tp ade hadiah kita akan dpt.. bersabar dn tawakal .. semoga baby dpt brtahan ..

15 Balas

sis kita sma sis..sya 2 kali ggur..kedua2nya usia 12 mnggu..nmpk kantung jew..lepas 7 bulan pregnant blik..alhamdulilah skg baby da 3 bulan😊😊..sis jgn buat kerja berat..bnykkn berehat..

5y ago

Alhamdulillah.. take care too sis..

Alhamdulillah tahniah sis.. jaga baik2 kandungan.. elakkan kerja berat, aktiviti lasak.. bagi cukup makan.. 15 minggu pertama ni la masa yg paling penting nak jaga..

5y ago

ye sis.. tp tu lh.. cpt lapar.. x smpai 30 min lapar blik.. sya pon kdg2x trpksa bngun tngah mlm sbb lapar

Alhamdulillah... Syukur buat sis... Sis jaga diri baik2 ya... InsyaAllah semuanya selamat... Allah akan beri tepat pada waktunya sis... Take care sis..

sy pun 2x ggur ...lbih ke2nya..7w dgn 10w.. lpas 5bln sy mngndung lg..skrg dah 19w..smoga bby sihat dan kuat..aamiin

Alahamdullilah sis,semoga sis dgn kandungan kuat..bnyk kn berehat jgn angkt barang berat2 😊

wahhh alhamdulillah. semoga kandungan selamat sampai bersalin. ibu take enough rest k!

syukur .. rezeki Tuhan x pernah salah tempat. jaga diri baik2 😊😊

Alhamdulillah...jaga diri baik2...jangan buat kerja berat...

take care awak.. semoga baby membesar dengan sihat

Alhamdulillah..jaga diri awak..due date bila sis?

5y ago

Eh..sme da due date kite🤭2/1/2020..klu awl bersalin xdpt la ank wawasan 2020..hihihi