kenapa

saya selalu mimpi dpt double line..dpt mimpi tu bagun terus test upt ..1 line je wakk .. sedih nye..kadang2 rase berterima kasih dkt allah sbb dpt mimpi tu rase kebahagian tu walaupun hanye dlm mimpi....sy cube bersangka baik dgn allah kdang2 rase allah kejam buat sy cmni....sy dh due kli pregnant tapi gugur sbb janin xde..yg ade kantung je....semoga ade percangan yg hebat....dan semoga yg same tmpt mcm saya akan dpt cahaya mata suatu hari nnti...amin..

7 Balas

Sy klu lmbt period kdg mmpi double line sbb kdg2 duk trfikir2..bgun check 1 line je..Xbaik sangka buruk pd Allah, awk dh pernah hamil jd xd mslah..ad org xprnh rasa lngsung dpt double line..sy ttc 4 tahun lepas gugur kali prtma...Dua taun prtma down,sedih tp sangka baik salu..taun 2019 Allah bagi rasa hamil lg ,skng tngah tngu masa je baby kuar..Time tau hamil sy rasa Allah syg sgt kat sy,xtau nk terima kasih macam mna,xtau nk syukur cam mna sbb sblum nie sy prnh try urut,buat IUI pn xbrjaya..Mknanya sy hamil mmg mmg 100% sy brharap kt Allah..Bila dh hamil & pnh gugur mmg takut tp ari2 minta Allh jaga smpai selamat mlhirkan...Jgn give up & sntiasa brdoa

Betul sis kena bnyk sabar... Kadang2 nk menjawab soalan makcik bawang ni yg buat kite rse stress... Bile nk preg..? Dah ada ke tu? Sy sblm pregnant tu sy kilas ke makcik tu balik.. Makcik la tmbh dlu.. Bru sy nyusul.. Terdiam die.. Haha.. Sy ni pun lg la.. Org ckp depan muka.. "kau gemok susah nk pregnant terus terang aku ckp"... Pstu mse sy lewat dekat 2 mgu period, org yg lain plak ckp "alah hormon kau je tu.. Ko xpregnant lah!".. Dari tu sy berhenti berharap serah semua pd Allah sbb tu sume bukan kuasa kt tngn Kite.. Alhamdulillah.. Allah buktikan kekuasaan Die.. Skrg sy hamil 30wk... Sis bnyk kn sabar ye.. Jgn skip acid folic.. Hari2 mkn..

Kdg² sbb kita terlalu berfikir soal anak...sy pernah jgk mimpi buat upt double line..msa tu bru sebulan kwen...sronok tu xpyh ckp la...pastu tgok dtg bulan...lpas tu sy dh xfkir sgt soal anak....klau rezeki insha allah akn ad...akn hdir pd msa yg tpat...bln ke 3 kwen alhamdulillah dh ad nyawa dlm perut...sis sabar ye...insha allah akn hdir nyawa dlm rahim sis...berserah pd allah...allah tw apa yg terbaik untk hamba² nya...truskn usaha berdoa pd nya...

Adik sy yg 1 dah 15tahun x ada baby lgi..kadang dia nangis...nak sgt baby tpi mungkin belum ada rezeki, dia nampak org pregnant dia cemburu sgt..org salahkan dia ,mungkin mandul sebab dia dah 30an, suami 20 an.. tpi dah check dia ok...doktor nak jumpa husband,tpi husband x pergi..yg 1 lgi dah 4 tahun,..xde juga baby..

Sabar sis...semua org ujian berbeza...kak sepupu sy tggu 12 taon nak dpt sorg...ble da dpt 2 taon dpt sorg lg...rezeki dia..mana tau rezeki awk lain...maybe Allah nk bg honeymoon lama sket dgn husband...

Jd mcm tu sbb sis terlalu berharap. .sis sbr ok. .bkn Allah kejam...cuma Dia lebih tau bila masa yg sesuai utk sis dpt ank...Dia kan perancang yg terbaik...chill ok....just enjoy blh honeymoon dlu

Di sebalik ujian akan ada pengakhiran yang menggembirakan. Sntiasa brsgka baik