perancang yang sesuai

saya pregnant sekarang dah 37w lebih anak pertama... saya da lama fikir apa perancang yang sesuai nak ambik nanti. saya tak boleh makan pil sebab saya sejenis yang lalai bab makan ubat setiap hari ni, even iron tablet pun saya selalu lupa walaupun dah set alarm kat fon, saya mengaku memang saya tersangatlah cuai. kalau nak ambik depo pun ramai orang cakap tak bagus sebab side effect dia. saya ingat nak ambik implan sahaja tapi ada jugak yang cakap tak semua orang doktor benarkan untuk ambik perancang jenis implan. tolong saya, saya buntu ni saya masih muda baru umur 22 tahun... plan nak gap dalam 5 tahun untuk anak kedua sebab suami saya pun muda lagi baru 20. bukan taknak merancang sendiri tapi kandungan pertama ni pun lekat bila saya bersama suami time saya tak subur padahal dah merancang lepas kahwin nak gap setahun dulu tapi rezeki awal tarikh saya pregnant 10 hari lepas kahwin. #seriusnanya #firstmom

11 Balas

perancang ni kena try n error.. ada badan sesuai ada badan x sesuai..