?

Saya pregnant dah masuk 15 weeks.. tapi saya nak tanya soalan lain.. Saya terlalu stress.. Dan saya xde tempat untuk diluahkan masalah saya.. Saya nak tnye.. kalau kita ad masalah dengan keluarga mertua, boleh ke kita cerita pada ibubapa kita? Salah tak kalau saya cerita pada mama abah syaa..? Saya nak cerita pada suami pon, saya risau lagi keruhkan keadaan? Apa patut saya buat ?

6 Balas

Better sis slow talk & cite kt husband. Sb bila kte cte pasal mertua or anything yg xbagus psl family mertua tu seolah2 da buka aib mertua. Jugak aib husband. So, kalau nk cte kne pk baik buruk. Xkisah la parents sis jenis yg open & not judgemental sb kte xnk nnt kalau dorg jumpa ngn mertua akan ada perasaan krg sng lak antara dorg. Husband sy salu pesan, whatever yg blaku dalam rumah mertua or parents just keep between us je. Xkisah la sakit hati cner pon sb tugas kte adalah utk jaga aib kedua2 family. Mula2 tu memang susah. Asyik tahan je tp lama2 insha Allah Allah akan lapangkan hati kte.

5y ago

Terima kasih untuk nasihat n pendapat awak..☺️

tgk pd keadaan klo nk cte kt parent.sbb takut ni psl aib org.kdg ada jnis parent yg snsitif nt dorg cpt2 judge n buat tindakan yg x spatut nya..sbaik nya mereka hnya bleh jd pndgr n bg nasihat je psl rumah tangga ank2.sbb ni antara kite dgn mertua.mak ayh kite ikut kn xperlu pun cmpur.tp mgkin klo isu besa n awk yakin dgn parent awk xpe kot.yg pnting husband dulu sbb tu mak ayh dia..skadar pndapat.

5y ago

Terima kasih banyak yea untuk nasihat awak.. saya cuba☺️

plg baik crta dgn suami. sbb suami ialah org utama selepas kahwin. kedua ialah family. dlu family come first. skg sis kongsi hidup dgn suami. better slowtalk dgn suami dulu ye.

5y ago

Yea.. thanks yea untuk pendapat awak😊

Saya mmg akn cerita kt suami, mak ayah saya. Hehehe

Cte kat husbnd dulu sis.. Tgok cmne respon husbnd..

5y ago

Ok insyaAllah saya cba.. thanks yea☺️

cerita je .. jgn pendam . sian baby dlm tu stress

5y ago

hehe lebih baik cerita . aib mende kalau smpai membunuh hati kita . nk jaga hati org smpai bile . bullshit tau semua tu . ni doc sy sllu advise kn sy . sy terlalu pendam smpai merosakkn hati sndri . mcm tak betul . skrg sy nk luah sy luah . sy nk ckp sy ckp . no more la baik² dgn org . nk jaga hati dorg je .