Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

Suh jer mak mertua tu bersalin sendiri. Haa gitu. Cam kejam kan. Tp betul. Hidup nie jgn nak jd penurut Sgt. Suami tak suami. Lantak. Nak terasa p mampus. Bg sy anak sy, ank sy sy yg tentu kan nama dgn suami. Org lain boleh g mampus. Xpayah nak sibuk2. Kalau nak ikut hati nak kene jaga. Sampai mati Xboleh nak jaga. Penuh list hati yg nak kene jaga tu. Xpayah nak baik hati Sgt, pastu nak makan hati lepas nie. Sendiri stress pastu nak bergaduh laki bini. Jd suami pun kene tegas. Kalau ase nak ikut je telunjuk mak suruh dia kawen je ngan mak dia. Duk bawah ketiak 24/7. Baru ada akai. Kita yg bertarung nyawa bersalin semua sama sibuk nak buh nama apesal. P laa bersalin sendiri. Nampak kurang ajar kan, tp realiti. Jd pompuan jgn duk jd lembik Sgt. Ada perkara kene berkeras.

2y ago

Setuju..terus Terang je Kalau kita tak selesa,mama Anak ni pakai sampai mati tau ..Kalau mak mertua nak lebih2 suruh dia beranak lagi buh la nama apa pun dia nak