Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

64 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Cakap dengan suami you disagree. Period. No negotiation. Tak dengar idea bukan maksud tak hormat.. Kalau suami insist, masa register nama tu terpaksa awak yang buat sebelum dia buat dulu. Perempuan ni apa apa kena lagi cekap dari suami. Nanti semua anak awak ikut kehendak mak mertua. Anak awk, tapi awak takde authority. Kalau benda gitu suami nak bermasam muka, nampak sangat priority dia ke mana.

Baca lagi