Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

Nasib baik mak mertua sy xmasuk campur , lg pon sy xrapat dengan mak mertua sy , sy pregnant haritu die ucap taniah je…tula susah kalau mak mertua masuk kepala skali….nnti xikut ckp die sat g dok ngadu kat anak sendiri ckp isteri xmau dengar ckp la apelah… Alhamdulillah mak sy die ikutkan je apa nama yg sy nk letak mak sy jenis on je semua…mak mertua sy jenis xsporting biar la xkesah pon semu tu bukan sy dok umah mak mertua Nk ikutkan ni anak first awak…so baik awal suggest nama anak dengan suami xpe slow2 bincang dengan husband sbb tu mak husband awak mungkin anak die ckp die dengar ke kan