Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

Kalau sesuai gabungkan lah nama yg mertua nak dgn nama yg sis pilih… mcm saya ayah saya sendiri nk pilihkan nama. Katanya nama yg saya pilih tak sesuai dgn baby(saya pn tkthu apa yg ayah fikir) tp nama yg dye pilih pulak lngsung tak kena dgn selera saya. Last2 pakat dgn mak n suami saya senyap2 buat surat beranak. Bila dye tnye fsl nama kami bagi alasan dh buat surat beranak leceh nk tukar nama. Tpi nk jaga hati depan dye tak panggil nama, kami panggil baby shj. Cuma kes saya ni ayah nk bgi nama lepas saya dh bersalin, mujur tak cadangkn masa mengandung kalau tak takthu nk bg alasan apa