Mertua dan Nama anak

Saya pregnant da 34w, mak mertua seboleh2 nak namakan baby saya, saya ada suggest nama lain yg saya suka kat suami, suami cakap mak dia nak nama tu jugak.. hurm macam mana nak tolak nama tu baik2 tanpa masam muka dgn suami dan mertua? #advicepls

76 Balas

awak iyekan je lepastu nnti daftar tak payah guna nama tu klu mertua dpt tau buat tak tau je sbb ape2 pun dah daftar 🤷🏻‍♀️ so pegi lantak hahahahahahahahahaahqhqhahah

Yg punya ank tu mertua ke sis?? Pndai2 dia ja nk kasi nama untuk ank sis..sma la ni dgn kawan sy.ipar2 dia beria sangat nk kasi nama pdhal bukan ank diorang,,sibuk sangat hal org

Masa pergi daftar nama anak nt letak je nama yg awak nak.. org tua nk panggil ikut panggilan depa tu terpulang. Mertua dari depa ada anak xpuas lg ka bg nama kat anak..adehh

Ank sulong sy msing2 nk suggst nma,klurga belah mntua suggst nma Daniel dn klurga sy plk suggst nma aiman ...pening sy fikir🤣last2 sy gabungkn jdy Aiman Daniel🥰

Saya pun kurg selesa klu org tua nk letak nama baby kita. MIL dan suami saya pun camtu juga. Alhamdulillah, saya dpt letak nama baby saya seperti apa yg saya nak🥰

Nama anak saya pilih sendiri, suami pon tak boleh cakap lebih2, kita yang bawa perut, mana pula nak ikot cakap org lain, janji nama kita pilih tu bawa maksud yg baik

Tkpyh ikut hahaa . Tde istilah masam muka la aih , dh bawa perut susah susah pstu org len nk nyebok . Tegas sikit je uollssss . Jgn lembik sngt ikut kehendak org

stress kdg dpt mertua yg suka msuk cmpur urusan rmhtangga ank2,sbuk nk ltk nama la bgai...kdg rumahtngga anak rosak kbykkn nye punca dr mrtua yg suka mnyebok...

Bole je gabung . Mcm akak ipar saya , dye gabung nama dye bg n yg mak saya bg .. aleh² sampai besar ni . Akak ipar saya lagi suka nama yg mak saya bg 🤭🤭

pernah dsituasi cmni...smpai skrang xpuas hti.. nma ank xbknan dhati.. hurmmm ank no.1 sy tolak ank no2 ..dbilang wajib2 ankat nma.. geramm sungguh hati