Pregnant 32minggu

Saya pregnant bru 32minggu.. tapi kerap sakit bwah perot & baby kerap mengeras.. Rase pedih2 bwah perot bile berjalan & dduk.. Rase mcm ad benda menurun dkt bwah perot tu.. Itu salah satu tanda nk bersalin ke? Sebab dokte kata baby saye besar.. Boleh jadi kalau baby keluar awal

2 Balas

Sama. Kadang rasa ngilu klu nk melangkah. Bby mengeras bila buat sudden move. Tp kejap2 je, sy relax kan bdn, rehat kejap baru slow2 bngun or buat kerja. Yg penting bby aktif, ckup 10x tendang within time. Tp klu Puan risau, blh rujuk dktr ye.

normal puan.. jgn buat kerja berat2.. tapi boleh rajin buat excercise ibu mngndung.. kpla baby dh trun tuu.. rsa mncucuk2 dkt bawah.. kdg2 rasa mcm nk baby cpt2 kluar sbb xtahan rsa sakit tu 😅😅..

2y ago

betol tu.. kdang jalan pon kena pegang bwah perot