Keputihan ketika hamil. Help😭

Hi.. Saya pregnant ank kedua 28 weeks 3 days.. kali ni pregnant sy ada masalah keputihan yang teruk.. menyebabkan gatal2 area miss v. Mmg tak selesa nak mennagis je.. sbb rasa seksa sebab tak tahan sangat gatal saya garu lps tu bila buang air kecil pedih 😭 Tak tahan tak selesa sgt. Ibarat bila ada keputihan sikit pon jadi gatal. Sy dah buat test gbs, negative. And doc hanya bg ubat tahan gatal n antibiotics.. tapi tak jd apa pun😭😭 Saya tak tahan sangat. Ada tips tak?

1 Balas

sntiasa jga kbrsihan... gunakn pantiliner... cuci menggunakan sbun pncuci miss v yg sesuai... lpas kncing bersihkan area miss v & cucukn 1 jari kdlam lubang faraj utk kluarkn kputihan d dlam... rsa2x dh x da abis stop... klo rsa gtal, korek lg... sbb klo kputihan bkumpul dya brtambah bnyak thu yg bkin gtal & bkin miss v brbau...