Gatal bila pkai pantyliner

hye momy2 semua .. nak tnya sy mmg ada GBS .. tpi doktor kata tak teruk .. mula2 prgnt tak pkai pantyliner.. tpi lepas nurse kata ada gbs ni kena pkai pantyliner sbb nak tgk sma ada keputihan tu kluar warna ape dan nk cek sma ada byk atau sikit keputihan tu keluar.. tpi sejak sy pkai pantyliner ni miss v sy rsa gatal sgt.. kdang smpai tak tahan .. tpi bila sy tak pkai pantyliner tak pula gatal.. ada tak mommy mcm sy ? Normal ke bila pkai pantyliner miss v kita rasa gatal sgt ..

11 Balas

pantiliner kena kerap tukar.. lagi 1 kena try n error jugak sebab kadang2 jenis kapas pantiliner atau plastik dia tu yg kita tak tahan.. saya masa pregnant ni, guna pantiliner jenama tena atau poise je sebab mudah terkucil.. sebelum pregnant boleh pakai jenama intimate sahaja.. selain daripada tu semua saya akan gatal.. tapi saya gatal bukan pada lubang, lebih kepada tepi2 sebab jenis kulit sensitif mudah melecet.. kalau masa teruk sangat gatal, saya akan pakai jenis reusable yg kain tu..

2y ago

maksudnya awak xtahan plastik tu la, sbb biasanya pantiliner ni dia mcm kurus, plastik dia tu akan terkena kulit bawah, berbanding kalau pakai pad.. owh lg 1, saya pakai nappy cream baby tu jugak, xde gatal2 bila pakai..

Saya pun sama macam sis. Lepas pakai pantyliner jadi gatal sangat tak tahan. lepas tu saya try selalu tukar pantyliner dan lap kering. Alhamdulillah, dah okay sekarang. Dalam seminggu jugak nak hilangkan gatal. Kalau kat rumah saya biasakan tak pakai seluar dalam, tapi setiap kali ke tandas memang lap kering. Sekarang nak try pantyliner jenis lain pulak

2y ago

tu la .. gatal sgt..mlam smpai tak tahan trus sy buka je sluar dlam.. kdng ggu tdo klau da gatal sgt

pantyliner pakai yang takde bau yang kosong je. kalau gatal juga cuba cuci bahagian dalam miss v tu korek sikit dgn jari keluarkan keputihan tu n tengok warna putih atau kuning. kalau teruk stop je pakai pantyliner tu dulu atau tukar brand lain.

sy pun ad gbs jgk tpi lps pakai ubt yg sumbt dlm vagina tu dh 4 hrj dh tk kua keputihan. and sy mmg xleh pakai panty liner or pad. nurse tnye jgk ad pakai pnty tak sy ckp dh xpakai sbb dh xkuar dh keputihan kt seluar. gatal pun tkde dh.

Saya memng pkai pnty sbb bole tahu keputihan kita jenis mcm mana... Saya boleh pakai libress & intamate yang lain xbole, kemarin try tukar panty murah sikiit stayfree gatal ya amat, lepastu paksa beli lain(Libress). Sis try beli pnty lain.

2y ago

Mgkin psal panty juga kot kn.. lepas ni nak try jenama lain pula .. Huhuhu Tq sis

sy pun ad gbs jgk tpi lps pakai ubt yg sumbt dlm vagina tu dh 4 hrj dh tk kua keputihan. and sy mmg xleh pakai panty liner or pad. nurse tnye jgk ad pakai pnty tak sy ckp dh xpakai sbb dh xkuar dh keputihan kt seluar. gatal pun tkde dh.

2y ago

ubat sumbat tu kita boleh minta kat doktor wktu appoiment ke?

Cuba jenama yg tk de pewangi sbb kdg kdg pantiliner ade je bubuh pewangi utk hilangkan bau. Tp pewangi ni lah yg selalu buat kite allergik. Lgi satu pastikan lap kering jgn basah masa pakai. Lepas kencing jugak lap kering.

2y ago

Tq Sis... 🥰

Lps cuci, keringkn miss v guna tisu n kerap tukar pantyliner tu. Klu still gatal, tukar jenama lain. Mcm sy, mmg buat mcm tu, n mmg sgt kerap tukar, klu rse bdn brpeluh byk pon tukar pantyliner bru.

2y ago

Yake sis ... tQ sis nnt sy try tukar ...

Sy GBS carrier juga. Tp mmg sejenis xtahan pakai spender. Nak2 lg panty liner. Even doctor suruh pakai, sy xpakai. Sy ikut keselesaan sy je. Kalau gatal sy sapu ubat yg beli kt pharmacy. Alhamdulillah ok.

2y ago

Amiinn terima kasih sis 🥰🥰

Sy mmg preggy pkai panty.. Lps kencing lap ngan tisu kasi kering.. Then pkai panty liner... Make sure evry 4 hours tukar.

2y ago

TQ sis.. 😊