macamana nak kurangkan angin dalam badan

Hi , saya pregnant anak first, badan rasa banyak angin, kekadang tu nak kentut pun kena terannnnn ? . So kalau teran tu tak ada apa2 effect kat baby kan? Saya baru 11 weeks .

2 Balas

Hai.saya mmg ada angin.slps ank ke 2.sblm ni ank pertma mkan2 laksa..tauge,bendi ok ja la ni x leh masuk lepas kahirkan anak ke 2. lepas makan hekk..angin keluar dr mulut tak henti2.kepala pusing2.mkn pendol sahaja.klunx hamil saya buat air rebusan mak saya tu.ada lega tp mkn masa nk baik.

Saya rasa kalau angin banyak, kembung tu normal sis. Sebab saya anak 1st mang kembung perut memanjang sampai lah lepas 3 bulan.

5y ago

Katanya kene mkn slow.kunya pelan2.tp.klu bdan can saya sedia ada angin tak boleh salah makan mmg kes nanyer ler saya..huu