Berbin/binti

Saya pregnant ALn 11w6d. Family bersetuju nk kahwin kan hujung tahun ni. Masatu mungkin dalam 4 bulan lebih. Macam mana kalau bayi lahir nanti? Tkboleh ker berbin/binti kan ayah dia sekarang ni? Yang 6 bulan tu macam mna ? Takfaham ? maaf ye bertanya.

26 Balas

Sebelom perut 6bulan nikah masih boleh di bin or binti ayah nyeee .

Nikah jela sis. Dosa kalau tangguh. Hjg tahun bt kenduri je

Ikut kefahaman saya kalau kita mmg dah tau tu bayi luar nikah...mmg tak boleh dibinkan atau bintikan bapa biologi dia walaupun dia lahir selepas 6 bulan dr tarikh pernikahan sebab bayi tu mmg hasil hubungan sblm nikah kan

5y ago

klau lahir dlu bru nikah ibarat ank tiri kpd lelaki trsebut la sis.. wlaupn ank tu hasil benih lelaki tu..mmg xboleh bernasab kn dia

ank tu akn d bin/binti Abdullah semasa dye lahir....dan msa umur ank tu sblm 6 buln or 6buln..detail si ayah mesti d isi..sbb msa kte buat sjil brank ank..detail si ayah xda..sbb si ank di bin/binti kn Abdullah..

Sis rujuk pd yg pakar sis ..klo tk silap Saya ustaz kazim Ada buat ceramah ttg permasalahan ni ..Cuba sis Cari kt YouTube.. Atau sis pegi ke pjbt agama Tanya kt dorg

👆

3y ago

setuju fakta nya