Berbin/binti anak luar nikah

hi mommies, saya hamil anak luar nikah tapi saya dah kawin dengan ayahnya masa kandungan 11 week. saya nk tanya masih boleh berbin or binti kan ayahnya ke? sebab ada dgr yg JPN akan berbin/binti kan ayahnya klau anak masa lahir tu dh genap 6 bulan selepas tarikh kita kahwin? ke mcm mna ya? minta penjelasan. terima kasih #firstmom #pleasehelp

2 Balas

x silap boleh je. cuma nasab anak 100% ke awak. dan masih berstatus luar nikah. dan kalau anak perempuan, ayah dia nnti xboleh wali kan dia. kena guna wali hakim. nak lagi sng, call jpn tanya.

1y ago

pasal nasab saya faham cuma tk confirm boleh bin kan suami ke sbb ada yang kata boleh ada yang kata tak.

Boleh juga,jika usia kandungan x melebihi 6 bulan,kalaulah usia kandungan sis tu melebihi 6 bulan pastu sis baru nak khawin yg ni saya rasa x boleh.