Susu Tepung

Saya pregnant 7minggu .. nak cuba minum susu tepung larh .. susu tepung apa yang mama lain minum ya .. blh suggest tak brand apa bagus dan murah 🤗

24 Balas

mula2 sy minum anmum coklat (lebih kurang RM35 sekotak).. hbis satu kotak sy stop.. pastu tukar Susu tepung fernleaf family (lebih kurang rm20 - 25 900g) smpai third trim.. Susu tepung smua sy kurangkan sukatan Sudu dia utk satu cawan. klau 3 Sudu jadi 2 Sudu sbb nk kurangkan Manis 😅 sy ade jugak minom Susu Kotak HL ataupon Dutch lady low fat.. sy slalu tukar2 Susu Kotak antara dua Tu je.. skrng dah hujung2 sy minom lazz Susu kambing perisa kurma ni pon murah jugak sekotak rm45. klau nk suggest Kan brand yg bagus n murah.. sy boleh ckp tgk Susu mna yg sesuai dgn sis.. murah Tu depends pd poket sis

Any susu can. Low fat boleh. Susu tepung utk ibu mengandung pun boleh cuma kena tgk kandungan. Ada yg tinggi kandungan gula. Not good.. bagus lagi if minum susu tepung biasa. Saya minum susu kambing tp calorie tinggi lah.. 😬😬😬 Tak ada specific brand bagus or x bagus. Cari yang sesuai dengan si peminum. Ada yang boleh telan ada yang tak boleh sebab bau n rasa loya

so, far saya lmbt minum susu.. sbb, alahan pd susu.. asal minum susu.. mesti msuk tandas.. bila saya minum calla milk.. saya mula minum d trimester 3, Susu ni bgus hilangkan rasa semput/sesak nafas, x loya bau² hamis, memudahkan utk proses pembuangan najis (slalu nya perut rasa keras sgt²), bantu rasa senang tidur berbanding sbelum nya..

Sebaik nya jgn ambik susu tepung sbb kandungan gula tggi.. better ambik susu kotak low fat.. masa mengandung, sy ambik pg n malam 1kotak n buah orange.. ambik obimin plus pd mlm n neurogain..

hnmn kalau takde masalah GDM sis boleh try anmum materna chocolate or original 😍 sedap👍... saya minum anmum dan farm fresh je (pelbagai flavour) dan minuman yogurt farm fresh. 😍❤️

sy minum susu kambing rizqi. sy ada gdm n hb low. minum susu ni hb naik, bantu kawal gula gdm. bacaan gdm sentiasa normal xpernah merah.

Sy tak minum susu tepung utk both pregnancy. Biasa minum dutch lady full cream milk yg kotak tu je. Buat mkn dgn koko krunch hehehe.

Minum susu fernleaf fullcream. kandungan gula tak tinggi. kalau nak lagi bagus minum susu kambing. hb cantik je

boleh try fernleaf low fat. apa2 susu low fat pun okay kalau nurse kk sy ckp. susu ibu mengandung tu biasanya tinggi gula 😊

usu fresh milk lebih baik drp susu tepung. Jika nk susu tepung juga, mana2 brand boleh shj pastikan plain atau vanila shj