Takutnya 😭

Saya pregnant 5 bulan. Semalam saya ada bersama suami. Saya ada baca pregnant 5 bulan tak sesuai posisi missionary, kalau nak buat jugak kena letak bantal kat bawah. So saya letak bantal. Lepas bersama macam biasalah saya kencing apa semua time tu takde apa-apa yang pelik lagi. Bangun pagi tu keluar lendir coklat 😭 Selama ni bersama takde masalah apa pun kecuali kering faraj je. Hari Jumaat ni klinik tutup siang. Terpaksa tunggu malam untuk jumpa doktor. Dah book siap-siap untuk malam. Emergency jauh. Dalam sejam lebih and mesti kena tunggu lama. Doakan baby saya ok je kat dalam. Sekarang masih rasa denyut pergerakan baby cuma saya nak tengok jugak melalui ultrasound. Doakan saya semua. Thank you. 🤲🏻 Update: saya dah ke klinik dan buat ultrasound. Baby sihat semua okay sahaja. Tiba-tiba dapat tahu jantina sekali 😅 doktor tengok banyak kali takut uri saya yang tutup jalan rupanya uri ok je... tapi lendir coklat dah makin kurang la.. alhamdulillah.. terima kasih atas doa kalian 🫶🏼

7 Balas

Saya pernah jadi macam tu tapi masa 4 bulan la. Bersama suami lepas tu keluar discharge pink. Esok pagi ke klinik doktor scan baby elok-elok je duk hisap jari. Allahu. Saya punya la tak tidur lena malam tu. Doktor kata mungkin ada luka kat dalam sebab tu keluar pink macam tu. Semoga bby awak pun selamat ya. Aamin

8mo ago

Masa tu saya risau juga walaupun darah keluar sekejap 😅😅 Masa nampak jantung baby masih berdenyut tu saya rasa nak nangis 🥺

Allahu tak boleh ke posisi tu , saya setiap kali bersama memang tak terlepas posisi tu 😃 semalam pun bersama dgn suami posisi mcm tu jgk , alhamdulilahh kandungan sy pun dah 7 bulan . doakan baby saya selamat sampai bersalin 🤲🏻

8mo ago

Saya suka missionary 😅 tapi tu la... takut bagi tekanan kat bahagian belakang

teringat plak. sy pernah try masa dh masuk 7 bulan. sbb org kata mudahkan buka jalan bersalin kan.. tapi sampai ke 9 bulan x boleh2 mcm tertutup pulak dahh🤣🤣🤣 5 bulan lepas bersalin pun takutttt sgt terasa mcm anak dara dlu punya takut😭😂

5m In Sha Allah baby dah kuat sikit. Cuma any bleeding or brown discharge time pregnant mmg tak normal & betul lah tu tindakan awak utk terus ke doktor. Saya harap itu cuma luka di serviks. Moga selamat mommy baby ya 🥰

8mo ago

sama mcm sy smalam sy pgnant 4 Bulan lebih.. xpasti sama ada sbb bersama atau buat kerja berat...magrib tu kluar lendir coklat xbanyak tp berterusan sampai ke esk...ptg tu g klinik scan semua alhamdulillah baby Aktif & sihat2 saja...doktr bagi ubat kuat rahim & rehat... alhamdulillah hari ni dah berhenti....smga yg baik2 jgk utk sis...🤲🏻

InsyaAllah tak ada apa2. Mungkin area dalam tu kering dari biasa, dan badan lagi sensitif waktu mengandung ni. Kakau keluar sikit2 should be okay je. Boleh jumpa doktor untuk detail check.

8mo ago

Kering sejak masuk trimester kedua 😭 sampai saya google betul ke guna lubricant selamat masa pregnant 😅😅

Saya selalu posisi tu puan, dah 7 bulan ni saya suka pulak women on top, inshaallah smoga takde apa2 berlaku

Semoga dipermudahkan sis 🤲🏻🤲🏻