Kencing kotor atau batu karang

Hi, saya pregnant 34w5d 5 hari lepas saya mengalami kencing kotor, ada darah dlm air kencing.. Saya ada berjumpa dgn doc dan doc bgi antibiotik dan cecair garam... Tapi lepas mkn antibiotik yg diberi sakit makin bertambah, sakit yg amat sangat pada bahagian pinggang sebelah kiri dan kencing keluar ketul darah warna merah pudah.. Saya ada berjumpa dgn doc yg lain, doc ada ckp mybe saya ada batu karang.. Ada tak ibu-ibu yg pernah jadi batu karang waktu mengandung.. Boleh share mcm mna utk kurangkan sakit.. Tq

3 Balas

saya pernah kena batu karang tapi bukan waktu pregnant. Kencing keluar darah dan darah ketul². Doc scan ada batu karang kat pundi kencing. Cara nak hilangkan sakit cuma makan ubat yang doc supply..dalam seminggu habis ubat doc bagi, hilang sakit. Itu cerita 2 tahun lepas. Sekarang ni tak tau ada lagi tak batu karang sebab tak pernah sakit dah lepas tu dan tak follow up klinik

Rasa mcm batu karang.kencing kotor sllunye time kencing tak lawas n sakit je.kalau kuar ketul² tu biasanya batu karang.try refer pakar.mgkin blh tau lebih clear

Barli kosong minum Minum Air masak