Perut mengeras

Saya pregnant 23week...kdg2 perut mengeras dgn tiba2...saya cuba tukar posisi,baru ok..xde lah kerap sangat mengeras..normal ke?siapa ada pengalaman mcm saya,silakan share♥️

9 Balas

Rsanya normal sis... Saya dr trimster 2 start da mngeras2... Risau gak refer ngan nurse dan org2 brpengalaman besanya benda tu normal law teda pndarahan.... Now am 33 weeks ++lgi lar kerap mngeras gak😅 tgh standby practise tuk prsediaan brsalin kot.... #babyaugust#

Normal jew. Selagi tk sakit and tk kerap normal je. Sy pon mmng kekdng rse mcm tu . Kjp mngeras. Tp usap2 oke dh bby. Kdng tahan kncing brpe minit pon bby mngeras. Huhu kncing dh ok bru dia oke blek.

Normal tu awak... Saye pn same sekarang dh 29week kadang2 baby mengeras.. Saye selalu kalau baby mengeras usap2 dekat tempat yg dia mengeras tu.. Nanti lame2 dia ok tk mengeras dh aktif balik☺

Sme laa mcm sye , bru 21 week rse dea mngeras . Kdg tu tkde fkir ape sgt , cume fkir mungkin ruang sempit baby nk gerak susah . Tpi bile kite gerak ke tmpt lain , dea tk mngeras dh .

normal..sebab dia bergerak..saya selalu bila dia mengeras mcm tu saya gosok2 kwsn tu..nanti dia beralih la

mcm sy.. baby mngeras bila sy usap dia dh okay balik dh

normal awk. baby buat kuak lentang dh pewot tuu🤣😍

Heee x rasa lg . .. sy bru 14weeks

4y ago

Aminnn sis inshaAllah

Normal. 😍