risau

Saya pregnant 12 week dah..tp hampir tiap hari mkn maggie kari sbb teringin..risau juga klu² ada effect tak baik utk baby..any comment?

21 Balas

Fuhhhhhh.... Dulu preggy ank first saye... Mkn megi setiap Hari..... Nnnnnnn.... Effect nyeeeee Saye kene darah tinggi.... Sbb dlm megi garamnye tinggi... Mase 7 bln preggy.... Darah tinggi Saya naik mencanak... Terpaksa emergency czer.... Time tu ank baru 1.7kg.n terpaksa Duk dlm NICU sebulan😩😩.... Bkn nk menakutkan sis... Tp ni realiti.... Preggy yg Ke 5 ni pun, baru 3 Kali mkn...

5y ago

Insya allahhh.... Try mkn makanan berkhasiat tau... Nk mkn megi tu boleh..cuma jgn selalu...

Elakkan makan tiap2 hari... Xelok tu sis... Baby baru nk berkembang.. Kene mkn makanan berzat.. Megi tu takat buat rasa2 je.. Klu nk mkn pon sebulan 1x tu pun rebus mee tu buang air yg pertama..

5y ago

Tkasih momi..saya cuba kurangkan maggie ni..

Klu sekali makan tu okeyla untuk lepas keinginan tu.. Klu hari2 tu elakkan la.. Kesian baby nti.. Bnykkn mkn mknan yg berkhasiat iye mommy.. Baru baby membesar dengan sihat ❤

5y ago

Amin..tqsm mami.

Megi kalau tak pregnant pun.. Tak elok makan selalu, inikan hari2 dan pregnant pulak. Cubalah elakkan sis..

Sama dgn saya, baru 13 week tapi dah berkali kali makan. Tak lalu sangat nak makan nasi😭

Maggi ada kandungan garam yg tinggi. Jadi mintak kurangkan sebab nanti kena hypertension

Ada effect. X bgus sis. Cuba thn. Makan bila teringin sgt n mkn utk lps teringin je sis

Sy pun mmg megi je yg blh telan sbb alahan.. Cumanya sy kurangkan rencah dia.

kalau saya makan megi muntah2.. terus tak makan megi dah

xelok..kalau boleh elakkan..sekali sekala tu xpe lg.