Hi mommies nak tanya pendapat

Saya positif hamil semasa dpo10 sebelum due period , sekarang baru nak masuk 5 weeks . Sekarang dah lewat period and test upt masih +ve . Normal ke rasa cramping dia tak kerap tapi kadang kadang . Dan saya kerja office sentiasa duduk pinggang jadi sakit , bahaya ke ? Maaf tanyaa sebab ni kandungan kedua saya selepas TTC lepas gugur ☺️

Hi mommies nak tanya pendapat
4 Balas

mcm saya awal tahun lepas sy keguguran. time tu cramp+sakit pinggang+pening kepala. 8w ade bleeding. complete miscarriage. pastu sy positif balik bulan 8 tahun lepas. mmg mcm trauma. setiap kali pegi tndas mmg akan cek ade discaj x. perut masih cramp tp x seteruk mcm keguguran tu. perut mmg bloated. alhamdulillah xde pape sekarang dh 30w. insyaAllah awak and baby akan ok.

5mo ago

Terima kasih , saya cuma keluar sedikit spotting coklat and darah pink . Dan scan and nmpk heartbeat masa 7 weeks . 😊 terima kasih harap rezeki saya kalini

pergi jumpa Dr sakit puan cepat, tanya pasal pil progesterone atau duphaston (kuat rahim), dan juga aspirin (cair darah supaya better supply ke baby). awak ada history gugur. jadi 2 benda ni boleh bantu elak keguguran awal.

5mo ago

Sya makan duphaston sekarang , nanti buka buku pink saya akan tanya . Terima kasih ♥️

Normal sis..jga kndugn baik2..jgn buat kje berat2 n penat sgt..nnt 8w dh blh g scan tuk komfem kn mgndung lps tu dh blh bkk buku pink..

5mo ago

Terima kasih sis ❤️

Jgn miss folic acid

5mo ago

Saya mmg tak missed folic acid , cuma risau sebab sebelum ni gugur time 9weeks and cramping + bleeding skrg cramp je saya risau . Terima kasih ☺️