Pergerakkan baby

Saya nk tumpang tanya klau da msuk 18 minggu saya rsa bby xbergerak adakah itu normal?… dan mcm mne rasanya cara dia bergerak saya tidak tahu…😊😊😊😊#firstmom #firstbaby

17 Balas

normal. ruang dlm rahim awak masih luas. baby awak masih boleh berpusing 360° dlm rahim awak😁. itu yg kadang awak rasa kadang tak. kita start kiraan kick baby semasa usia kandungan kita 28w keatas. time ni kalau kiraan tak cukup 10x dlm masa 12j yes awak kena segera ke hospital. andai kata sekarang ni awak susah hati. boleh je utk pergi scan dkt klinik luar. utk lihat condition baby awak☺️. alang2 tu awak dh boleh buat detail scan boleh lihat head to toe baby. nak check jantina baby masa detail scan ni pon boleh. ketepatan dia lebih tinggi dr scan 2d biasa😁. kalau pergi hospital mmg tak dilayan😅.