period selepas gugur

Saya nk tnya normal ka utk yg Baru lps gugur period tak dtg lagi selepas Dua Bulan..saya mgalami kandungan anggur 19/ 9 lepas... Mohon pencerahan bg yg pernah alami situasi mcm saya...Dan bilakah masa yg sesuai utk pregnant semula??

2 Balas

Saya gugur 6 july 2018. Period awal bulan ogos. And pregnant balik 2 minggu lepas tu..ada juga yang saya pernah baca kat sini tak period pun tapi pregnant balik selepas gugur.biasanya dr akan suruh tunggu 6bulan macam tu supaya rahim kita ready balik.. kalau sis nak ttc sis makan folic acid.sis boleh start sebelum pregnant.

Seingat pembacaan sy, kalau kandungan anggur kena tunggu hcg dalam badan betul2 kosong baru boleh pregnant balik kan. Biasa dr x advice ntok terus pregnant kalau kandungan anggur kan. Tunggu 6 bulan ke atas x salah sy kalau nak pregnant balik. Make sure hcg dlm badan betul2 abis.