Mohon pencerahan ya IBU2

Hi ibu semua ✌️ ada tak yg mengalami macam sy .. ada tanda2 pregnant . check upt naik 2line walaupun belum delay period . kurang yakin sehari sebelum date period ada buat test upt lagi memang 2line . Keesokkan nya period dtg . Maksudnya period tiap bulan dtg betul jangkaan tarikhnya . Sy buat upt test sbb ada tanda2 pregnant. Bila search dekat Google kemungkinan hamil then gugur . Ada ke IBU2 yg alami . Boleh tak sharekan pengalaman IBU2 . Sbb apa ya. Atau sbb hormon period tu yg jadi 2line. Mohon pencerahan ya IBU2 . Thanks ya ✌️

1 Balas

1st pregnancy saya mcm awak. check masa hari delay period. lps tu ptg tu bleeding. mule2 ingt upt tu salah 😂 tpi mlm masa nak tidur tu sengugut tu mcm makin kuat. 5minit sekali. 1st time kan mana tau tu sakit contraction 😂 lps tu dlm pkul 12 tgok darah keluar tu mcm penuh pad kejap je and berketul2 mcm ada isi dkt dlm die. masa tu pjj dgn husband. sorg2 tahan sakit, esok nye tu buat upt sekali lagi still double line. start enjin kete terus pg klinik, doc scan xnmpk pape dlm rahim, tapi dinding rahim kembang. jadi doc refer ke pakar. takut ectopic. tpi sbnr nye sye dh fully misscarriage. merasa jugak la masuk wad kena seluk dgn masuk mulut itik tu. 😂