Beza detail scan dgn 5d scan

Saya nak tnya, sesiapa boleh explain tak Growth scan Detail scan 5d scan Apa beza antara 3 scan ni? #ingintahu

Beza detail scan dgn 5d scan
3 Balas

growth scan ni scan rutin yg dibuat utk tau ukuran n berat baby .. hanya ukur kepala , bdn , kaki baby utk dptkn berat sterusnya ukur ketuban details scan ni details segala organ , saraf otak jantung ape smua doc cek utk pastikan baby tiada mslah 2jenis scan ni hitam putih dipanggil 2D .. growth scan blh dibuat dr 4-40w details scam 20-25w 5D ni scan berwarna utk tgk muke baby berserta kulit isi ape smua https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

2y ago

ok sis kiranya haritu saya scan 5d skali growth scan lah rupanya... 😂 patut suami tanya, kenapa dr tak kira jari baby saya pun konfius masa tu tapi takpela tak sempat dah haha moga2 baby sihat wal afiat 🥰

detail scan utk kesan if ade kecacatan pada baby, air ketuban, uri kt mana apa semua. growth scan tu utk kite tgok perkembangan bby. 5d scan tu boleh nmpk rupa bby. and ade certain case boleh nmpk bby if ade sumbing. bgi sye yg penting detail scan je. growth scan tu x penting pon. 5d tu lagi x perlu bgi sye, sbb rupa bby tu berubah nnti, bile 1m lain, 2m lain. so tgu je bby keluar tgok puas² nnti. x ikut muka mak die ikut muka bapak. tu je 😂

2y ago

ye betul sis.. scan dkt kk tmpat saya ni mmg gambar kabur2 nak nampak gender sangatlah susah baby pulak aktif masa tu, mmg x dpt tgok takpela takdak rezeki nak buat detail scan 5d scan ajelah sempat buat 😂

boleh refer sini utk tau apa itu detail scan https://vt.tiktok.com/ZSRCHxGCp/

2y ago

most wc☺️❤️