Perbezaan detail scan dan scan lain

Hi nak tanya. Apa beza detail scan dgn 3D 4D scan ya ? Detail scan blh tgk muka baby ke ? Week bila yang sesuai untuk scan2 tersebut ?

2 Balas

Hai. Saya pernah buat detail scan 2D je sis sebab dah boleh tahu gender, tahap kesihatan bayi, kandungan air ketuban. Kalau nak clear nampak muka tu 3D/4D. Yang tu kena tanya klinik bila boleh buat. Kalau 2D, usia kandungan 20w keatas dah boleh buat.

1y ago

detail scan tuk kita tgk jika ada keabnormalan pd bby.. spti cleft lip,club foot..kidney..jantung.. tp xsemestinya kna wt..terpulang... saya bru je wt detail scan sbb sy ni high pregnancy...

4D ssuai scan pd 26w kndungan keatas