Kerja waktu hamil

Hi saya nk tanya..boleh ke bekerja waktu hamil?usia kandungan dah 5 bulan..tak membahayakan kandungan kan? Lepastu nak tanya, kalau bersalin di kerajaan rege dia berapa ya?Saya nk save money cikit2..sbb saya ibu tunggal..mohon jawapan ya..mekasihh🙏🏻💜

1 Balas

Kerja waktu hamil xde masalah pun. Yg penting avoid angkat brg2 berat / kerja lasak. Cuma klu nk apply kerja waktu hamil ye ada masalah. Bsalin di hsptl kerajaan xmahal pun. Paling kuat rm150 - czer, tp tak termasuk jika bby admit wad (jaundice or nicu). Blh spare dlm rm300 mcmtu.

2y ago

Try buat side income (dropship). Klu kerja fizikal ni mmg majikan susah utk terima klu kita tgh pregnant.