Kemerahan di hujung penis bayi lelaki

Saya nk tanya kpd mummies2 yg ada pengalaman anak bayi lelaki, normal ke hujung penis die mcm ni? Kelihatan merah2 mcm pedih sy tgok.. Kalau xnormal apa patut saya buat? Mohon bantuan semua... So far anak saya x merengek lg, tp saya risau bila kencing die terasa pedih...

Kemerahan di hujung penis bayi lelaki
6 Balas

anak saya pun sama. just kerap tukar pampers, cuci bersih, letak diaper cream dgn jangan bagi duduk bogel tempat kotor. nanti ok. kadang kencing tu kat pampers tu buat gatal. saya tanya suami saya dia cakap tu tungau. dia macam mites ada byk la cara hilangkan letak minyak la apa lah. tapi saya lebih percaya g doktor. anak saya kena sekali lepas beberapa hari saya letak diaper cream da ok. tungau susah nampak dgn mata kasar dia kecil bintik merah. try goggle ada banyak petua org tua. kalau bnda tu tak berbahaya boleh try.

Bwk gi klink.. dlu ank sy cmni.. skli mak sy ckp ada tungau sejnis hama berwrna merh halus sgt2.. dye mmg suka kwsn situ.. cra hilng kn dye pn sy guna tngkai daun sireh.. psti kn jga kbersihn kwsn situ kerap cuci stiap kli tukr pmpers..

better puan g klnik pakar kanak2 tuk dapatkan rawatan...nti doc akn bg ubat sapu...or kerapkan tuka pamper ...xpn kekdg pampers tak sesuai pn blh jd mcmtu..mg anknye cpt sembuh..aamiin

anak sayaa laki gak , tapi tak penah kene macam anak sis . pampers baby kene tukar selaluu . kalau kencing nye sikit pon kene tukar gak

bwa jmpa doktor... rsaw btmbah merah, pedas2x klo kna kncing...

X pasti,blum ada ank llki lgi..